A terminál és a légioldal területe

Ha a Terminálon dolgozol...

…akkor egy dologban biztos lehetsz: nincs olyan, hogy átlagos nap! Az utasok, a nyüzsgés, a fel,-és leszálló gépek garantáltan olyan élményeket adnak, amelyekről lesz mit mesélned.

A terminálon dolgozók nagy részével utasként is találkozhatsz, hiszen Terminálinformációs munkatársaink segítik az utazókat, hogy időben és kellemes élménnyel gazdagodva eljussanak az „induló járatok" felirattól egészen a beszállítókapuig.

A Parkolóüzemeltetésünk biztosítja, hogy az autóval érkezők gondtalanul hajthassanak be és ki, de ha utasunk megnyomja a „Help” gombot a sorompónál, akkor is ők segítenek.

Mi is az a Légioldal?

Légioldal a repülőtér szigorúan védett területe, ahova csak a biztonsági ellenőrzésen átesett utasok, illetve dolgozók léphetnek be, hiszen maga a légiközlekedés és a hozzájuk szorosan kapcsolódó műveletek itt történnek.

A Légioldalon dolgozó kollégáink azok, akik a repülők közvetlen közelében, a „betonon” élik mindennapjaikat, biztosítva a légijárművek biztonságos mozgását egészen addig, míg azok fel nem pörgetik hajtóműveiket a felszállásra készen, vagy érkezéskor el nem foglalják a Terminálnál a számukra kijelölt állóhelyüket.

De még azt is egy képzett csapat koordinálja gondos tervezéssel az irányítótorony egy külön emeletén, hogy az érkező repülőgépek melyik kapuhoz állnak be.

Forgalmi üzemeltetésünk ellenőrzi a futópálya állapotát, felvezeti a gurulóutakon a repülőgépeket, kapcsolatot tart a légiforgalmi irányító partnercéggel, így biztosítva, hogy zökkenőmentes és biztonságos legyen a légi járművek földi útja.

És mivel a repülőtéren nem csak vasmadarak vannak, hanem élők is, ezért az élőlények épségét mindig szem előtt tartva egy külön Madár,- és vadvédekezési csapat felel azért, hogy ne zavarják egymás életét.

Megismernéd a többi szakterületet is? Itt megteheted:

 

Tetszik amit itt láttál és lehet, hogy te leszel a következő kollégánk? Nézd meg állásajánlatainkat, és landolj Te is nálunk!