Kik vagyunk?

Amikor azt mondjuk Budapest Airport, egy szerteágazó és mégis egységként működő, közel 1200 fős cégcsoportot említünk. A Budapest Airport Zrt. és két 100%-os tulajdonú leányvállalata, a Bud Security Kft. és a RÜK Kft. üzemelteti a budapesti repülőteret és nyújt bizonyos, a működéséhez szükséges szolgáltatásokat.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetési joga teljes egészében magánkézben van. A Budapest Airport többségi tulajdonosa az AviAlliance, amely egy a légiközlekedési iparágban aktív, kanadai tulajdonú német vállalat. Az érdekeltségébe tartozik a budapesti repülőtér mellett az athéni, a düsseldorfi, a hamburgi és a San Juan-i repülőtér is.

A munkában pörgés, fegyelmezettség és csapatmunka jellemez minket, hiszen számunkra hivatás a repülőtér működtetése. A közös cél, az egyre több élmény összekovácsol minket, ezért szeretünk akár szabadidőt is egymással tölteni. A nagy létszám és az óriási területen elhelyezkedés miatti szétszóródás ellenére is erényünk a családias hangulat, amelyet minden új kollégánknak igyekszünk átadni, így a beilleszkedés szinte észrevétlen, és hamar érezzük úgy, hogy szinte évek óta ismerjük egymást. A sok új impulzus, a repülőtéri kulisszák mögé való betekintés lehetősége pedig szinte függővé tesz minket.

Most belepillanthatsz, hogy miként és milyen szolgáltatások segítségével működik ez a hatalmas terület:

A Budapest Airport Zrt. egysége alatt dolgozó kollégáink egy része különböző operatív területeken dolgozik, akik a földön történő biztonságos légijármű forgalomért, a futópályákért, épületekért és azok karbantartásáért felelnek.

Szintén népes csapat segíti az utasok mindennapjait a 2 Terminálon információszolgáltatás, parkolóüzemeltetés és asszisztencia révén.

Többszáz fő pedig irodai támogató tevékenységet lát el IT, pénzügyi, marketing, HR és beszerzési szakterületeken.

A feladatok szinte minden munkakörben az átlagoshoz képest különleges kihívásokat hordoznak magukkal. Például beszerzésünk feladata olyan különleges eszközök beruházása, mint az országban egyedül itt üzemelő, repülőgépet is oltani tudó több millió eurós tűzoltóautó, ingatlan üzletágunk pedig olyan új fejlesztéseken dolgozik, mint a már elkészült Cargo-city, ami a légiáru-szállítmányozás egyik komoly központjává tette repülőterünket.

Leányvállalataink a magas minőségű szolgáltatásokért

  • BUD Security Kft.

    A Budapest Airport biztonsági szolgáltatásokat nyújtó leányvállalata 2013-ban alakult meg. A BUD Security alkalmazottai felelnek az utasbiztonsági ellenőrzésért és a porták, illetve a szigorított védelmi területek (ún. SRA beléptető pontok) működéséért is. A BUD Security Kft. küldetésének a biztonság megteremtését tekinti az utasélmény, illetve a partnerekkel való együttműködés figyelembe vételével.

  • RÜK Kft.

    A RÜK Kft. a legnagyobb repülőtéri üzemanyag kiszolgáló cég Magyarországon, mely több mint 60 éves tapasztalattal rendelkezik ebben az iparágban. Földalatti csővezetéken keresztül közvetlen összeköttetésben áll a MOL százhalombattai finomítójával, a repülőtér területén pedig 2 darab, egyenként 5000 m3 kerozin tárolására és lefejtésére alkalmas tartályt üzemeltet. A repülőgépek gyors és pontos üzemanyag-kiszolgálását átlagosan 50.000 literes tartályokkal felszerelt Mercedes Benz járművekkel biztosítják.

Szeretnél többet is megtudni rólunk? Itt megteheted:

 

Tetszik amit itt láttál és lehet, hogy te leszel a következő kollégánk? Nézd meg állásajánlatainkat, és landolj Te is nálunk!